Archive for Aralık, 2014
Yeni Yılınız Kutlu Olsun (2015)
0
Canlılar, dünyaya geldikten itibaren galibi ölüm olan, yaşam-ölüm savaşına girişirler.
Ben de, bu evrenin şerefli yaratıklarından birisi olarak, 2014 yılı yaşam savaşını kazandığım için seviniyorum. Ama, yaşlandım ihtiyarladım diye de üzülüyorum.
2015 yılının ailemize, milletimize, ülkemize, bölge ülkelerine velhasıl tüm dünyamıza barış huzur, zenginlik ve mutluluk getirmesi dileğiyle yeni yılınızı kutluyorum.
Hüseyin Çetin-Sorkun Kasabası Kalkınma ve Dayanışma Derneği Başkanı
SORKUNDER-2014
0Sorkun Kasabası Kalkınma ve Dayanışma Derneğimizin 2014 yılı bir hayli sıkıntılı geçmiştir. Sorkun Kasabası Kalkınma ve Dayanışma Derneğinin Kurucu üyesi olduğu Bozkır ve Çevresi Dernekleri Federasyonu üyeliğinden bazı yönetim gerekçeleri gösterilerek; Yönetim Kurulunun 23.03.2014 Tarih ve 03 sayılı kararı ile çıkıldı.
Derneğimizin amaçlarını maddi imkansızlıklar nedeniyle yeterince yerine getiremediği gerekçesiyle de, 01.05.2014 Tarih ve 06 sayılı kararı ile Olağanüstü Genel Kurula gidilmesine karar vermiştir. Duyuru yapıldıktan sonra birçok hemşerimizin, derneğin kapatılmaması yönünde isteklerde bulunmuşlardır. Yönetim Kurulumuzda 01.06.2014 Tarih ve 07 sayılı kararı ile Olağanüstü Genel Kurul kararını iptal edilmiştir. Derneğimizin kurucu üyelerinden Necati Gevenli’de kişisel nedenlerini gerekçe göstererek Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etti. Yerine Musa Keşir getirildi.
Bu kararlar alınırken Dernek Yönetimi de çalışmalarına ara vermeden devam etmiştir. Yönetim Kurulunun, 27.03.2014 Tarih ve 04 sayılı kararıyla Sorkun Kasabası İlköğretim Okuluna bilişim odası yaptırılmıştır. Dernek Merkezimizin kira ve diğer zorunlu giderlerini ödemekte zorlandığımız için Yönetim Kurulumuz, 22.06.2014 Tarih ve 09 sayılı kararıyla dernek merkezinin kapatılarak adres değişikliğine gidilmesine karar verildi. 01.07.2014 tarihi itibariyle Bozkır ve Çevresi Dernekleri Federasyonunda, İhsaniye Mahallesi İnce Minare Sokak Nizam Ap. Nu: 29/1 Selçuklu-Konya adresinde faaliyetini sürdürecektir.
Sorkun Kasabası, Büyük Şehir Yasası gereği 2014 Yerel Seçimlerinden sora Bozkır İlçemizin bir mahallesi olmuştur. Derneğimizin kalkınma amacı bir şekilde Konya Büyük Şehir Belediyesine geçmiş oldu. Sorkunlu hemşerilerimizle olan dayanışmamızı Sorkun Mahalle Muhtarımız Veli Akgül ile birlikte daha güçlü bir şekilde sürdüreceğimize inanıyoruz. Bu kapsamda Mahallemize yapılacak hizmetlerde bilgi alış-verişinde bulunuyoruz. Sorkunlunun dayanışması için dernek olarak elimizden geldiğince; Dernek Tüzüğümüz kapsamında üzerimize düşen her türlü katkıyı vermeye çalışacağız.
Bu kapsamda Sorkun Mahalle Muhtarlığımızın Bilgisayar, Yazıcı ve diğer donanımlarını temin ettik. Dernek Başkan Yardımcımız Mehmet Başaran, yerinde kurulumunu gerçekleştirdi. Dernek merkezi kapatıldığı için kullanılamayan malzemelerin de bir kısmı Sorkun Muhtarlığına hibe edildi. Bir kısmı da hurdaya ayrılarak satılmıştır. Az sayıda İhtiyaçlı öğrenciye de kırtasiye yardımı yapılmaktadır. Gönül isterdi ki halkımız ilgi gösterse de daha çok öğrenciye katkı verebilsek. Sorkunlu hemşerilerimizin Dernek Yönetim Kuruluna gönülden verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederiz.
Derneğimiz ve Sorkun Muhtarlığının, Konya Büyük Şehir Belediye Başkanlığı’ndan ortak istekleri doğrultusunda Mahallemize kırk adet bank verilmiştir. Banklar Bozkır Belediye Başkanlığı araçları tarafından götürülmüştür. Muhtarımız Veli Akgül’de bankları uygun yerlere yerleştirmiştir. Bu isteğimizi geri çevirmeyen Konya Büyük Şehir Belediye Başkanlığı’na şükranlarımızı iletiriz.
Derneğimiz, üyelerimiz ve halkımızla düzenli bir şekilde aylık söyleşi toplantılarına devam etmektedir. Dernek Yönetim Kurulu, Dernek SMS bilgi sistemine kayıtlı 310 Sorkunlu ile düzenli iletişimde bulunmaktadır. Hemşerilerimizin hastanelerdeki kan ihtiyaçlarını, ölümleri halinde cenaze işlemlerini, düğünü olanların düğünlerini, iş bulma duyurularını, mahallemize yapılacak işler gibi duyurularını, sistemimize kayıtlı telefonlara düzenli olarak SMS yoluyla iletilmektedir.
Dernek Yönetim Kurulu olarak, 2014 yılında yaptıklarımızı hemşerilerimizle paylaşmaya çalıştım.
Sorkunlu hemşerilerimiz, SorkunDer Yönetimine gönülden destek verilerse; bizlerde daha iyi işler yapmaya gayret edeceğiz.
Herkese selam. Sağlıklı ve mutlu kalın.
Hüseyin Çetin-Sorkun Kasabası Kalkınma ve Dayanışma Derneği Başkanı
SÖYLEŞİ TOPLANTILARI(2014)
0Değerli SorkunDer Üyeleri,
Geleneksel hale getirdiğimiz her ayın son Pazar günü yaptığımız ‘’Aylık Söyleşi Toplantısı’’ 28/12/2014 Pazar günü saat: 13.oo da, Bozkır ve Çevresi Dernekleri Federasyonunda (İhsaniye Mahallesi İnce Minare Sok. Nizam Ap. Nu: 29/1 Selçuklu-Konya) yapılacaktır.
2014 Yılının Derneğimiz açısından bir değerlendirilmesi yapılacaktır. 2015 Yılında da neler yapabiliriz. Bir fikir alış-verişinde bulunacağız.
Derneğimize üye olsun veya olmasın tüm Sorkunlu hemşerilerimiz davetlidir.
Herkese selam.
Sağlıklı ve mutlu kalın.
Hüseyin Çetin-Sorkun Kasabası Kalkınma ve Dayanışma Derneği Başkanı
MÜSİAD 15. ULUSLARARASI FUARI
0Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği MÜSİAD tarafından iki yılda bir düzenlenen Uluslar arası Ticaret Fuarına( High Tech Port) T.C. Mevlana Kalkınma Ajansı’da 25-30 Kasım 2014 Tarihlerinde katılmıştır.
Standa gelen yatırımcılara Konya ve Karaman İli hakkında bilgiler verilmiştir.
T.C. Mevlana Kalkınma Ajansının standında görev alan Oğuz Çetin’i çalışmalarından dolayı kendisini kutlar görevinde başarılar dileriz.
Hazırlayan Hüseyin Çetin-Sorkun Kasabası Kalk. ve Day. Derneği Bşk.