Archive for Ağustos, 2020
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN
0
“Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.” anlayışı, Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sevk ve idaresiyle Kurtuluş Savaşı’nın Finali Dumlupınar Başkomutanlık Meydan Muharebesi zaferle sonuçlanmış ve Türk Milleti’nin varlığı tüm dünyada kabul görmüştür.
Bu toprakları bize vatan yapan, Büyük Selçuklu Hükümdarı Alparslan’ı, İstanbul’u Fetheden Fatih Sultan Mehmet’i ve Sevr Antlaşması’na göre Osmanlı İmparatorluğu’nun paylaşılmasına karşı gelip Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve ayrıca vatan uğruna can ve mallarını kaybeden tüm geçmişlerimize minnettarım; ruhları şad olsun.
Vatan ortak paydasında, kederde, tasada kıvançta, Türk Milletinin yurttaşı olanların;
30 Ağustos Zafer bayramımız kutlu olsun.
Hüseyin Çetin
SorkunDer Başkanı
26 AĞUSTOS ZAFER HAFTASI
030 AĞUSTOS'UN ANLAM VE ÖNEMİ
Zafer Bayramı, 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'u anmak için Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde her yıl 30 Ağustos günü kutlanan ulusal bayramıdır.
Atatürk'ün başkomutanlığında yapıldığı için Başkomutanlık Meydan Muharebesi adıyla da bilinen Büyük Taarruz'un başarıyla sonuçlanmasından sonra Yunan orduları İzmir'e kadar takip edilmiş; 9 Eylül 1922'de İzmir'in kurtarılmasıyla Türk toprakları Yunan işgalinden kurtulmuştur. İşgal birliklerinin ülke sınırlarını terk etmesi daha sonra gerçekleşse de, 30 Ağustos sembolik olarak ülke topraklarının geri alındığı günü temsil eder. İlk kez 1924 yılında Afyon'da Başkumandan Zaferi adıyla kutlanan 30 Ağustos günü, Türkiye'de 1926'dan itibaren Zafer Bayramı olarak kutlanmaktadır.
KÖYÜM SORKUN
0
Köyümüz Sorkun
“Ben köyümü özledim”
Geçmişe özlem duyanlar hep “bir zamanlar “ diye. başlarlar söze .
Ben böyle başlamayacağım .Ve kestirmeden gireceğim konuya .Ben köyümü özledim.
Komşulukların akrabalıkların daha sıcak olduğu,pınardan çıkan sularının köyün çıkışına kadar tertemiz kaldığı ve içildiği .Hatta balık yetiştiği.Acıyı sevinci içten ve samimi paylaşıldığı köyümü özledim ben .
Başlığı görünce garipsediniz değil mi Sorkun 1995 de kasaba oldu nereden çıktı bu köy diye.
Başlık belki size garip geldi ama yazımı okuyunca ne demek istediğimi anlamakta güçlük çekmeyeceksiniz Köyümüzün kasaba olacağını duyduğumuz zaman çok heyecanlanmıştık.Çünkü köyün az çok mürekkep yalamış gençleri olarak kasabanın ne demek olduğunu biliyorduk.Her ne kadar kasaba yıllardır kullanmışlıktan mı yoksa alışılmışlıktan mı köy kadar sıcak gelmese de bir başka coşku bir başka ruh hali içimizi sarmıştı. Ancak daha başkanlık seçimleri başlar başlamaz kasaba olmanın bizim köyümüze göre bir iş olmadığını , hizmet için kasaba olmaya gerek olmadığını anlamıştık ama iş işten geçmişti.Ve keşkelerin bini bin para oldu dillerimizde.Politikanın insanlar arasına nifak ve fitne sokma yönü bizim güzel köyümüzde de görevini çok güzel ifa etti.Ve insanlar bir birine düşman oldular.Komşuluk akrabalık ilişkilerinin yerini çıkar ilişkileri aldı. Çok yakın akrabalar bile farklı kişileri desteklediği için yolda birbirini görünce yollarını değiştirdiler.
Oysa kasaba demek büyümek gelişmek ,hizmet demek değimliydi. Birlikte el ele ileriye yürümek çocuklarımıza daha aydınlık bir gelecek bırakmak değimliydi.Biz böyle biliyorduk , bildiğimizin doğru olduğuna inanıyorduk.
Gerçi yeterli olmasa da , bir takım gelişmeler, bir takım hizmetler olmadı değil.İlköğretim okulu yapıldı ,evlere su geldi, kanalizasyon çalışmaları başladı ve köyümüzün mezarlıkları düzenlendi pardon bakın yine köyümüz dedim .Başta da belirttiğim gibi daha sıcak geliyor daha içten geliyor sanırım bu yüzden kasaba demek içimden gelmiyor.
Yapılan çalışmaları hizmetleri görmezden gelmek inkar etmek akıl sahibi bir insana yakışmaz.Ama şurası bir gerçek ki ayrılıklar ,kamplaşmalar sizin mahallenin muhtarı bizim mahallenin muhtarından öte gitmiştir.
Kısacası tahribat büyük olmuştur.Birlik ve beraberliğe ekmek gibi su gibi muhtaçken. Bir birimize düştük.
Kısa zamanda bu ayrılık ve nifak tohumlarının temizlenmesi lazım aksi taktirde yüz yıl değil yüz asır geçse bile bu kaplumbağa hızında ilerlemeden bir adım ileriye gidemeyiz.Gelecekte çocuklarımız bizi rahmetle değil lanetle anarlar.Peygamberimiz(sav) “Birlikte rahmet,ayrılıkta azap vardır.”buyurmuştur.Rahmete kavuşmak varken , bu azaba koşmak neden ? Umarım kısa zamanda kasaba olmanın , köyün adını kasaba yapmakla olmadığını anlar birbirimize kenetlenir , kasaba olmanın haklı gururunu yaşarız .Ve içimizdeki çalışkan başarılı insanlarımız sayesinde kasabamız, ülkemizde hatta Avrupa ülkelerinde tanınan bir kasaba olur.Bu arada derneğimizin kurulmuş olması birlik ve beraberlik yönünde atılmış önemli bir adımdır. Derneğin kuruluşunda emeği geçenlere başta dernek başkanımız Hüseyin Çetin’e teşekkürü bir borç bilirim.Derneğimizin yaşatılması ve uzun soluklu olması için yardımlarımızı esirgemeyelim.Kim kasabamız için Allah rızasını gözeterek bir çivi çaktıysa Allah(c.c) ondan razı olsun.
En içten saygı ve selamlarımla.
Celâl ÜNAL
Emekli Öğretmen
BOZKIR BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NA ZİYARET
0

Hasan Gökseki/Sorkun Muhtarı, Sadettin Saygı/Bozkır Belediye Başkanı, Hüseyin Çetin/SorkunDer Başkanı
Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı’yı ziyaret etmek üzere saat 10.00 sularında Sorkun Mahalle Muhtarımız Hasan Gökseki ile SorkunDer Başkanı Hüseyin Çetin maskeli bir vaziyette Belediye Binası girişinde dezenfektan kabininden geçtik.
Başkanlık Odası girişinde Belediye Başkan Yardımcısı Ali Koyuncu ve sekreteri Emre Akgül bizi karşıladı. Başkan gelmek üzere deyip oturmak için bize yer gösterdiler. Az sonra da Başkan Sadettin Saygı geldi. Maskeli bir vaziyette mesafeyi de koruyarak samimi güler yüzüyle hoşgeldiniz deyip bizleri makamına davet etti. Sorkun Mahallesi Muhtarı Hasan Gökseki ve Sorkun Kasabası Kalkınma Ve Dayanışma Derneği/SorkunDer Yönetim Kurulu adına Dernek Başkanı Hüseyin Çetin; Sadettin Saygı’yı Bozkır Bozkır Belediye Başkanlığı’na seçilmesinden ötürü tebrik ettik. Bozkır’a ve çevresine yapılacak hayırlı güzel işlere vesile olması temennisinde bulunduk. Kendisi de “Allah mahcup etmesin. Elimden geldiğince Ali Koyuncu Başkan Yardımcım ve çalışanlarımızla gece gündüz çalışıyoruz; dedi.” Biz de Sorkun Heyeti olarak Köyümüzün Mahallemizin altyapı ve diğer ihtiyaçlarını dile getirdik. “Başkan da bazı işlerin yapılmamış olması belediye olarak kendi engelimiz olmuş. Göreve geldiğimiz zamanda bütçe yetersizliği ile karşılaştık. Bir de üzerine salgın hastalık geldi. Yapılabilecek bir çok işi ya yavaşlattı ya da durdurdu. Çok sabrettiniz biliyorum ama biraz daha sabredin. Söz verdiğimiz tüm işleri mutlaka yapacağız; dedi.”
Samimi sıcak bir dostluk ortamı içinde bilgi alışverişinde bulunduk.
Geleneksel misafirperverliğimizi bize en iyi şekilde uyguladı. Çayımızı içip hoş sohbet ettik.
Sorkun Kasabası Kalkınma Ve Dayanışma Derneği ve Sorkun Mahalle Muhtarlığı olarak; Bozkır Belediye Başkanlığı’nı ziyaret etmemizin anısına Bozkır’ımızı simgeleyen figürleri içeren bir plaket takdim etti. Birlikte resim çektirdik.
Bu nazik davranışından dolayı kendisine ve ekibine çok teşekkür ederiz.
Hüseyin Çetin
SorkunDer Başkan