SORKUN RAPORU
Bozkır Sorkun Mahallemizin Kalkınması Ve Gelişmesi İçin Yapılması Gereken İşler Raporu
1-Büyükşehir Belediyesi yasası gereği, Sorkun Beldesi Bozkır ilçesinin Mahallesi olduğundan Konya Büyükşehir Belediyesi hizmetlerinden yararlanması gerekmektedir. Bu kapsamda Konya Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Dairesinin, taşıtır veya taşıttırır yöntemiyle Bozkır-Çağlayan-Dereköy-Sorkun-Karacahisar Mahallelerinden geçen güzergaha toplu taşıma tarifesinin belirlenerek halkımızın ulaşım sorunu çözümlenmeli.
2-Mahalle ve yayla yollarımızın iyileştirilmesi için gerekli çalışmalar yapılmalı.
3-Halkımızın ektiği ürün çeşitliliğinin ve veriminin artırılması için İlçe Tarım Müdürlüğünün önderliğinde Muhtarlığımız ile ortak bir çalışma yapılmalı, çilek, sarımsak vb.
4-Arazilerin küçük ölçekli olması nedeniyle birçok yer, yeterli kazanç elde edilmiyor düşüncesiyle ekilmemektedir. Bu nedenle arazilerin bir an evvel yasal birleştirme çalışmalar yapılmalı.
5-Sorkun, sulu köyde susuz yaşayan köy olmaktan çıkarılmalı. Mevcut “Damla Suyu Hattı”nda tadilat yapılarak kuruyan pınarlara değil de sürekli akan kaynaklara bağlanmalı. Halk da sulama konusunda bilinçlendirilerek su kaynakları verimli hale getirilmeli.
6-İçme suları depoları standart hale getirilerek kaynak suyu dinlenme odalarından geçtikten sonra sisteme verilmeli.
7-Sarıot Grup suyu hattından Sorkun Mahallemize de içme suyu verilmeli,
8-Mahallemiz, küçükbaş hayvancılığının yapılmasına uygun arazilere sahiptir. Halkımızın, süt verimi yüksek keçi ve koyun türlerinin besiciliğine teşvik edilip destek verilmeli.
9-Mahallemizde son yıllarda büyük gelişme gösteren arıcılığa da gerekli teşvik ve destek verilmeli.
10-Sorkun Tahinlerinin marka değerlerinin yükseltilmesi için tanıtım etkinlikleri yapılmalı, entegre/bütünleşme tesisleri yapmalarına destek verilmeli.
11-Sorkun halkının, düğün, nişan gibi sosyal kültürel etkinliklerini yapabileceği köy konağı, park ve bahçeler yapılmalı.
12-Halkın okumasını teşvik amacıyla Muhtarlığın korumasında bir kütüphane kurulmalı.
13-Mahallemiz sınırları içinde bulunan Dipsiz Gölün, kültür ve tabiat varlıklarını koruma kanununu kapsamında “Tabiat Varlıkları” olarak değerlendirilerek koruma altına alınmalı.
14-Yöremizde turizmin geliştirilmesi için:
a)Konaklama tesislerinin yapımı teşvik edilmeli.
b)Doğa Parkları yapılmalı, Aygır Şelalesi ve Pınarbaşlarına
c)Yayla turizmi geliştirilmeli. Sülek Güreş Alanı, Beş Pınar Mesire Alanı, Sarıot Pınar Önü Halk Oyunları ve Spor Alanı, Keklicek Yaylası Çadır Kampı gibi yerler düzenlenmeli.
SORKUN KASABASI KALKINMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ YÖNETİM KURULU, 26.11.2017
Hüseyin ÇETİN/Başkan
Mehmet BAŞARAN/Başkan Yard.
Mustafa SARIKAYA/Sayman
Mehmet AKGÜL/Sekreter
Bir Cevap Yazın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.